Szabadidő

Te mit tennél, ha ilyen potyautasra bukkannál az autódban?

Mint tudjuk, Ausztráliában minden meg akarja ölni az embert: számtalan, rendkívül erős mérgű állat mellett még a növényvilág egyes képviselői is az életünkre törnek. Ezek után nem csoda, hogy egy Ted nevű fickó menet közben vette észre, hogy nincs egyedül.

Az ABC News értesülései szerint a sofőrként dolgozó Ted Ogier az Új-Dél-Walesben található Eden városából igyekezett haza, amikor egyszer csak egy ausztráliai fekete vipera csusszant ki a motorháztető alól, és a sofőr oldalán lévő visszapillantó tükör köré tekeredett.

„Egy párszor meg is ütögette az ablakot, mert nyilvánvalóan be akart jutni” – mesélte a férfi az ABC News riporterének.

A körülbelül 2,5 méteres kígyót Ogier és egy kollégája végül egy seprűnyél segítségével imádkozta le az autóról. Azt gyanítják,a kígyó meleg rejtekhelyet keresett, ezért mászhatott be az autó motorházába.

A félénk, rejtőzködő életmódot folytató hüllő mérge bár erős, ritkán okoz halált. Ennek ellenére a marása gyakori, a 2005 és 2015 között regisztrált kígyóharapások áldozatainak 16 százaléka találkozott az ausztrál fekete viperával. Ennek többek között az is lehet az oka, hogy nappal aktívak, és egyre gyakrabban fordulnak elő az ember által lakott területeken.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top