Szabadidő

Dudás Miklós kajakos más emberként tér vissza a dopping miatti eltiltás után

A 26 éves sportoló úgy érzi, a kényszerpihenő sok pozitívummal is járt, sok mindent másként lát most. Pár hét múlva kezdi a felkészülést.

Dudás Miklós kajakos világbajnoki aranyérmet szerzett a váltó tagjaként, ezüstérmes lett a portugáliai Európa-bajnokságon 500 méteren, majd aranyérmet nyert az Európa-játékokon.

A sikerszéria azonban nem folytatódhatott, mert a doppingellenőrök szintetikus szteroidot találtak egy 2015-ben leadott mintájában. Majdnem három éves eltiltást kapott.

Közelgő visszatérése alkalmából most interjút adott a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek. A 26 éves Dudás Miklós azt mondta, jó ideig depressziós volt az eltiltás miatt, de hogy legyen valami célja, fitneszversenyre készült. Emellett a családja, a barátnője és az ő családja segítették, hogy átvészelje a nehéz időszakot.

Azt már most is érzem, hogy komolyabb ember lettem. Ez a két év kicsit helyrepofozta a felfogásom.

A kajakos azt mondta, rájött, hogy az élet nem csak a kajakról szól. Korábban úgy gondolta, nem kell tanulnia, ő nem sérülhet meg, és minden álomszerűen össze fog jönni. Aztán az élet felnyitotta szemét. Elvégzett egy képzést, a családi vállalkozásban dolgozott, és beiratkozott a sportmenedzseri szakra. Olvas, és nyelveket tanul.

Szörnyű volt ez az egész, de van benne sok pozitívum is: már nagyon sok mindent másképp látok, másképp értékelek, másképp csinálok, és tényleg egy kicsit boldogabb embernek is érzem magam.

Dudás Miklós úgy érzi, az eltiltás ellenére nem utasítják el a sportágban és a szövetségnél, de a bizalmat újra fel kell építenie. Azt szeretné bebizonyítani, hogy tényleg vissza lehet térni egy ilyen doppingeset után.

Fizikailag nincs rossz állapotban, február 20-án pedig edzőtáborba indul Hüvös Viktor csapatával. Ugyanakkor továbbra is Pál Zoltán és a Fémalk-Bomba AVSE versenyzője marad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top