Szabadidő

Vacsorát akartak főzni a kutyából, egy kétszeres olimpiai bajnok mentette meg

A kanadai olimpikon úgy döntött, nem hagyja, hogy az aprócska tacskó a tányéron végezze, ezért inkább magához vette.

„Arra sajnos nincs lehetőségem, hogy Moo-teát a hazatérésünk után is megtartsam. Pici a lakásom, és már van egy kutyusom, akiről gondoskodnom kell, de bízom benne, hogy ez a tündéri jószág szerető gazdira talál majd a segítségemmel Kanadában” – idézi a The Sun című brit bulvárlap Meagan Duhamelt, a kétszeres olimpiai bajnok kanadai műkorcsolyázót.

kutyahús állatmentés dél-korea téli olimpia

Kép forrása: Yahoo News

Az olimpikon Moo-teára egy helyi állatvédő szervezeten, a Free Koreran Dogson keresztül figyelt fel, akik kifejezetten azért küzdenek, hogy megszüntessék, vagy legalábbis visszaszorítsák a térségben népszerű kutyahúsevést. Mikor az olimpikon megtudta, hogy Moo-tea egyike annak a több száz kutyának, akiket illegális húskereskedőktől mentettek meg, és azonnal örökbe fogadta őt. Sőt! Nemcsak befogadta, hanem már a hazaszállításáról is gondoskodott.

kutyahús evés, állatvédelem, olimpia, tél olimpia

Kép forrása: Yahoo News

A sportoló saját maga szeretne szerető gazdikat találni a sokat látott kiskutyának, és elmondása szerint minden tőle telhetőt megtesz majd azért, hogy ez így is legyen. Hozzátette, nem Mee-tea az első kutya, akit Dél-Koreából fogadott örökbe.

Az olimpiai falu környékén egyébként legalább 12 különféle étterem üzemel, melyek közül csak kettő olyan, ahol nem szolgálnak fel kutyahúst. Mindezt annak ellenére, hogy a dél-koreai kormányzat a téli olimpia kezdete előtt nyomatékosan megkérte a vendéglátóhelyeket arra, hogy a külföldi vendégek kedvéért legalább a játékok idejére függesszék fel a kutyahúsból készült ételek felszolgálását. Dél-Koreában évente 2 millió kutya végzi terítéken.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top