Szabadidő

Téli olimpia: Liu Shaolin Sándort kizárták a döntőben

Kockáztatnia kellett a döntő hajrájában, de kicsúszott, és az egyik riválisát is elsodorta.

Liu Shaolin Sándort kizárták a rövid pályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének döntőjében.

A magyar versenyző a döntő hajrájában kicsúszott, és elsodorta egyik dél-koreai riválisát, így a videofelvételek megnézése után a bírók kizárták. A számot a kanadai Samuel Girard nyerte meg.

A későbbi második helyezett amerikai John-Henry Krueger (b) és a későbbi harmadik dél-koreai Szo Jira (k), valamint Liu Shaolin Sándor, aki kicsúszik a rövid pályás gyorskorcsolyaverseny férfi 1000 méteres táv döntőjében a phjongcshangi téli olimpián a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 17-én (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Liu Shaolin Sándor a verseny után az M4 Sportnak azt mondta, az volt a terv, hogy a futam elején megpróbál a mezőny elejére kerülni, de miután ez nem sikerült, érezte, hogy nehéz lesz a verseny. Annak viszont örül, hogy döntőbe tudott jutni.

Liu Shaolin Sándor kicsúszik a rövid pályás gyorskorcsolyaverseny férfi 1000 méteres táv döntőjében a phjongcshangi téli olimpián a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 17-én (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Kizárás esetén olimpiai pont sem jár, összesítésben végül nyolcadik lett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top