Szabadidő

Az idei tél leghidegebb napja jön csütörtökön

A mostani extrém hidegnél is alacsonyabb hőmérséklet várható március első napján, mínusz 20 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet.

Nem igazán fog a tavasz első napjára emlékeztetni március 1-je, ugyanis a térségünket kitöltő hideg, fagyos levegő továbbra is velünk marad – írja az Időkép.

Az ország nagy részét hótakaró fedi, ami a csütörtök reggelre kiderülő égbolttal párosulva tovább csökkenti a hőmérsékletet. Sok helyen mínusz 15 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, a vastagabb hóval borított nyugati, délnyugati tájakon pedig akár -20, -22 fok is lehet.

A nyugati határ közelében már szerda reggel is lehetnek mínusz 16-18 fokos értékek. Napközben péntekig bőven fagypont alatt marad a hőmérséklet.

Péntek hajnaltól kissé nedvesebb levegő érkezik hozzánk, többfelé kialakulhat havazás, majd ónos eső, fagyott eső. A derültebb északi részeken előfordulhat mínusz 15 fok is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top