Szabadidő

Pletyka, hogy haldokolnak a Testről és lélekről szarvasai

A szárnyra kelt híresztelésekkel ellentétben nem haldokolnak az Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről című film szarvasai.

Tegnap több pletyka is szárnyra kapott arról, hogy haldokolnak az Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről című filmben szereplő szarvasok, név szerint Picúr és Góliát. Az álhírek szerint Horkai Zoltán filmes állatkoordinátor vadasparkjában élő szarvasokat megtámadták a szintén ott élő farkasok, és lehet, hogy már meg sem érik a jövő heti díjátadót.

A Bors elérte Horkait, aki megnyugtatott mindenkit, a szarvasok remekül vannak.

„Az első pletykák szerint a farkasok ették meg a szarvasai­mat, emiatt fel is hívtak kedden, és arról érdeklődtek, hogy vannak az állatok. Az igaz, hogy a szarvasok mellett vannak farkasok is, de ők is tizenöt évesek, és a farmon a villanypásztortól kezdve a kiugrásgátlón át minden van, vagyis olyan nincs, hogy egy farkas átmegy a szarvasokhoz” – mondta a Borsnak a világhírű állatidomár.

„Góliát egyáltalán nem haldoklik, én annyit mondtam, hogy előfordulhat, hogy valamelyik állatom a farmon nem éli meg a díjátadót, hiszen van például egy 25 éves medvém is, Brumika. Természetes, hogy egy idős állat bármikor meghalhat, de a jelenlegi tudomásom szerint Góliát jól van, és egyáltalán nem beteg. A szakirodalom szerint ezek a szarvasbikák 14–16 évet élnek, Góliát pedig már 18 éves, vagyis látszik már rajta a kor. Leejti a nyakát, lassabban mozog, és most dobta le az agancsát is, így akik nem értenek hozzá, azok hihetik azt, hogy az agancs helyén az a véres folt egy sérülés. De ez a plecsni szép lassan begyógyul, majd hámréteg veszi körbe és naponta egy centiméterenként elkezd nőni az új agancs” – tette tisztába a Testről és lélekről szarvasairól terjengő pletykákat Horkai.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top