Szabadidő

A meteorológusok sem látják biztosan, milyen idő lesz a hosszú hétvégén

De sok jóra ne számítsunk. Sok eső és lehűlés várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon közölte az emberekkel: egyelőre nem tudják pontosan megmondani, milyen idő lesz a hosszú hétvégén, péntektől ugyanis eltérő eredményeket mutatnak a különböző mérések.

Péntektől igencsak széttartanak a lehetséges forgatókönyvek, melyek közül akadnak szélsőséges verziók is a következő hétvége időjárására vonatkozóan

– írják a bejegyzésben, amelyben arra kérik az embereket, hogy kövessék nyomon a friss előrejelzéseket az OMSZ honlapján. Ami a lehetséges forgatókönyveket illeti, vasárnap akár havazhat is a jelenlegi adatok szerint.

Addig azonban a legnagyobb valószínűség szerint megmarad a hétfőn is tapasztalható tavaszias meleg, bár az idő szerdától csapadékosabbra fordul. Kedden 11 és 17 fok közötti maximumok lesznek. Napközben felszakadozik a felhőzet, a legtöbb helyen kisüt a nap, elszórtan számíthatunk csak kisebb esőre, záporra.

Szerdán délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, emiatt itt kevesebb napsütésre számíthatunk. Az ország délnyugati felén és északkeleten várható eső, záporeső. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Csütörtökön, a nemzeti ünnep napján is közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, szórványosan záporok is várhatóak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top