Szabadidő

Ez a legújabb őrület az Instagramon

Íme a legújabb ASMR-trend, avagy ettől lesz „agyi orgazmusod”.

Amikor már azt gondolnánk, hogy az interneten tapasztalható őrületet nem lehet tovább fokozni, mindig jön egy újabb trend, ami meggyőz minket az ellenkezőjéről.

Mint például most a habguminyomkodás. Az Instagramon már több mint 264 ezer követője van annak az oldalnak, ahol kizárólag olyan videókat láthatunk, amelyeken a virágok rögzítésére használt habgumikat nyomkodják össze hol vizes, hol száraz állapotban, hol csillámporral díszítve. A dolog lényege, hogy a videók megtekintése kellemes borzongást vált ki az arra fogékony nézőkből.

Ezt hívják ASMR-nek, vagyis önálló érzéki-idegi reakciónak. Az utóbbi években egyre népszerűbbek azok a csatornák, amelyek kizárólag ilyen ASMR-videókkal foglalkoznak. Ezek a rövid klipek bizonyos hangokkal vagy éppen ismétlődő mozdulatokkal egyfajta különös, eufóriára jellemző érzést váltanak ki az emberek egy részéből, amit sokan „agyi orgazmusként” írnak le. Ennek a trendnek a legfrissebb vadhajtása ez a habnyomkodós vonal.

Te mit szólsz a videóhoz? Belőled kiváltja a várt érzést?

(Mashable)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top