Szabadidő

Újabb kamu-nyereményjáték: egy BMW-s átverés tarolt a Facebookon

A minden bizonnyal átverős oldalon azt ígérik, egy X5-öst sorsolnak ki, így pár nap alatt 8 ezer követőt szereztek. Mostanra úgy tűnik, törölték az oldalt.

A napokban tűnt fel a Facebookon a BMW Hungary nevű oldal, amely azt ígéri, hogy hamarosan egy BMW X5-öst fognak kisorsolni. A nyereményjáték azonban minden bizonnyal kamu – írja a Hvg.hu.

Aki nyerni szeretne, annak lájkolnia kell a bejegyzést és az oldalt, valamint meg kell osztania a posztot. Az oldalt keddi indulása óta több mint 8 ezren követik.

Ha nem csak egy poénról van szó, akkor az átverésnek az lehet a haszna, hogy az oldal összeszed sok követőt, majd olyan oldalakról oszt meg tartalmakat, ahol már vannak reklámok, amelyek után bevételt szereznek.

Megpróbáltuk megkeresni a nyereményjátékot hirdető oldalt a Facebookon, de úgy tűnik, törölték, vagy a Facebook eltávolította a visszajelzések alapján.

Alig néhány napja volt egy hasonló eset, amikor 60 ezer magyart vertek át szintén egy autós nyereményjátékkal. Akkor azt ígérték, egy Teslát lehet nyerni. Két nap után viszont törölték az oldalt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top