Szabadidő

Hétvégén újra jön a 20 fok feletti meleg idő

Végre igazi tavaszi idő lesz.

A gyenge hidegfront után ismét melegebb levegő érkezik hazánk térségébe, ezért a hétvégén igazán kellemes tavaszi időben lesz részünk, 20 fok feletti maximumokkal. Sőt, hétfőn akár 23 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szombaton kezdetben kevés lesz a felhő, majd kelet felől átmenetileg helyenként erősebben megnövekszik a felhőzet, és a Dunától keletre elszórtan zápor is kialakulhat. Az északkeleti, keleti, délutántól a délkeleti szelet kísérhetik élénk széllökések. Eközben megkezdődik a felmelegedés: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között várható.

Vasárnap, az országgyűlési választás napján az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőktől eltekintve többnyire napsütéses idő lesz. Ezen a napon elsősorban délelőtt a Duna mentén lehetnek záporok. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Hétfőn alapvetően napos időre számíthatunk délelőtt kevesebb, délután több gomolyfelhővel. Délutántól a Dunántúlon eső, zápor is valószínű. A déli szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top