Szabadidő

A Vasember a nőket dícsérte a Végtelen háború premierjén

Valószínűleg rekordot dönthetett a legújabb Marvel-film premierje, az egyszerre egy helyen lévő szupersztárok számát illetően. Robert Downey Jr. hosszú beszédben méltatta a szuperhősök csapatát.

Zsúfolásig megtelt hétfőn a jellegzetes Los Angeles-i Dolby Theatre, ahol a Bosszúállók: Végtelen háború díszbemutatójára gyűltek össze a Marvel-univerzum legnagyobb sztárjai. Egy Oscar-díjátadóval is vetekedett a névsor, felsorolni is hosszú lenne. Azért a teljesség igénye nélkül gyorsan: Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, a Fekete párduc sztárja Chadwick Boseman, Benedict Cumberbatch, Chris Pratt, Bradley Cooper, Don Cheadle, Elizabeth Olsen, a legújabb főgonosz Thanost alakító Josh Brolin és természetesen a Marvel-képregények atyja, a 96. évét taposó Stan Lee is tiszteletét tette a bemutatón.

Természetesen nem maradhatott ki a buliból a Vasembert, vagyis Tony Starkot megszemélyesítő Robert Downey Jr. sem, aki hosszú beszédben köszöntötte a megjelenteket és a Marvel-filmek stábtagjait, miközben a képregény-birodalom múltjáról és jövőjéről is filozofált egy kicsit, majd elmondta, hogy a nagy nevű szupersztárok között gördülékenyen zajlott a munka, szó sem volt a hatalmas egók összecsapásáról.

Chris Prattnek akadt egy kis dolga a vörös szőnyegen (Fotó: Getty Images)

A színész köszönetet mondott az első Vasember-film rendezőjének, Jon Favreau-nak, akinek kulcsszerepe volt a Marvel elmúlt évtizedben elkönyvelt óriási sikereinek és külön köszöntötte filmbéli partnerét, Gwyneth Paltrowt, akit a Marvel első first ladyjének nevezett, de hozzátette, hogy ma már sok marveles first ladyről beszélhetünk. Külön kiemelte Brie Larsont, aki nemsokára Captain Marvel szerepében tűnik majd fel a vásznon.

Robert Downey Jr. féltérdre ereszkedett a rajongók előtt (Fotó: Getty Images)

A színész megjegyezte, hogy ennél a filmnél legalább már a rendezői csapat felét nők adják (Ryan Fleck mellett Anna Boden vállalta a Marvel első olyan projektjének rendezését, amelyben egy nő az abszolút főszereplő). Downey ezzel kapcsolatban azt mondta, a szuperhős filmek annyira megterhelők, hogy a rendezésüket nyilvánvalóan nőknek kellene adni, mivel olyan ez, mint kihordani egy magzatot – a közönség nevetéssel jutalmazta ezért a mondatáért. A színész „Wakanda Forever” köszönéssel tisztelgett a Fekete párduc főhőse, Chadwick Boseman előtt is.

A beszéd végeztével a Bosszúállók: Végtelen háború két rendezője, Joe és Anthony Russo lépett a színpadra, akik annyit kértek a jelenlévőktől, hogy ne árulják el senkinek a film poénjait, mivel rengeteg erőfeszítésbe került, hogy a forgatásról semmi se szivárogjon ki idő előtt.

A Fekete Párduc, azaz Chadwick Boseman és Dr. Strange, vagyis Benedict Cumberbatch a premieren (Fotó: Getty Images)

A The Hollywood Reporter a 2015-ös Csillagok háborúja: Az ébredő erőhöz hasonlította a premiert, amelyen egy három háztömbön keresztül nyúló vörös szőnyeget terítettek ki a rengeteg sztár érkezésére, egy külön, erre a célra elkerített területen pedig a filmek jelmezeit, járműveit és egyéb kellékeit állították ki. A bemutató pedig a Dolby Theatre-en kívül két másik közeli moziban egy időben zajlott.

Minden Marvel-szuperhős atyja, a 95 éves Stan Lee (Fotó: Getty Images)

A Bosszúállók: Végtelen háború című filmet hivatalosan április 26-tól vetítik a magyarországi mozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top