Szabadidő

Lehalt az ügyfélkapu és több állami online szolgáltatás

Csak egy hibaüzenet fogadja a látogatókat. Az ügyfélkapu leállása miatt egy sor másik állami online szolgáltatás is halott.

Hajnal óta nem működik több állami informatikai rendszer. A hiba érinti egyebek mellett a Magyarorszag.hu címen elérhető Ügyfélkapu szolgáltatását, valamint az intézmények által használt elektronikus küldeménykezelő rendszert – írja az Index

A Bíróság oldalra kitett közlemény a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) tájékoztatására hivatkozik. Eszerint a hiba már hajnali 4 óra előtt jelentkezett, és bizonytalan időpontig szünetel az elektronikus ügyintézés.

Az ügyfélkapun csak egy hibaüzenet fogadja a látogatót. A tájékoztatás szerint az oldal és a kapcsolódó szolgáltatások hibaelhárítás miatt nem érhetők el.

Ez a hibaüzenet fogadja a látogatókat a Magyarorszag.hu oldalon

Megnéztük a Földhivatal online felületét, ott be sem töltődik az oldal. Az ügyfélkapu leállása miatt a többi között személyivel, útlevéllel és járművekkel kapcsolatos ügyintéző felület, a Nyilvántartó.hu is használhatatlan.

Arról egyelőre nincs információ, mikorra hárítják el a hibát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top