Szabadidő

Cannes: így kerülik ki a szelfitilalmat a filmfesztivál vendégei

Találékonnyá teszi a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegére hirdetett szelfitilalom a vendégeket. A tiltás ellenére is születnek a sztárok társaságában készült képek.

A mobiltelefonnal készülő szelfiket azonnal megakadályozza a Cannes-i filmfesztivál személyzete, a vendégeknek mégis sikerül közös képeket csinálniuk a premierek látogatóiról: sokan a vörös szőnyeghez vezető bejáratnál, a folyosón vagy a gálateremben készítenek képet, majd ironikus módon a #selfiesinterdit (tilos a szelfi) hashtaggel ellátva posztolják a közösségi felületeken.

Néhány rajongónak sikerült például Mads Mikkelsen színésszel fotót készítenie, szigorúan véve azonban ezek a szelfik a vörös szőnyegre lépés előtt készültek.

 

Idén a fesztivál szervezői megtiltották, hogy szelfik készüljenek a vörös szőnyegen. A közönséget előzetesen értesítették a tilalomról, amelynek be nem tartása büntetést is von maga után. Aki mégis szelfit készítene a vörös szőnyegen, azt kockáztatja, hogy nem mehet be az előadásra. A szervezők azzal indokolták a döntést, hogy a szelfik miatt sokan megállnak a vörös szőnyegen, ami a múltban gyakran balesetekhez vezetett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top