Szabadidő

Már forgatják is Dobó Kata első rendezését

Május 14-én elkezdődtek a Kölcsönlakás felvételei, Dobó Kata első rendezése Ray Cooney és John Chapman színdarabjának adaptációja lesz.

Dobó Kata színházban játszotta Ray Cooney és John Chapman szerelemről, megcsalásról, párkapcsolati kihívásokról szóló romantikus vígjátékának, a Kölcsönlakásnak az egyik főszerepét az elmúlt évadban. Felkérték, hogy rendezze meg az eredeti mű filmváltozatát, amire örömmel mondott igent. Kollégáival tavaly fogtak bele a forgatókönyv fejlesztésébe, amelyen Divinyi Réka, Búss Gábor Olivér és Kapitány Iván dolgozott. 

Elmondhatatlanul hálás vagyok, amiért első filmes rendezőként olyan nagyszerű kollégákkal, szakemberekkel, barátokkal dolgozhatok együtt, akik gyakorlatilag az egész filmes pályafutásomat végigkísérték. Az első megkeresésre igent mondtak, és tudásuk legjavával állnak mellettem” – idézi Dobó Katát a produkció sajtóanyaga.

Kölcsönlakás, Dobó Kata (fotó: Kölcsönlakás Produkció)

Dobó Kata a forgatáson. (Fotó: Kölcsönlakás Produkció)

Dobót technikai rendezőként Gulyás Buda segíti. Az operatőr Seregi László, a főszerepeket Balla Eszter és Haumann Máté játsszák. Rajtuk kívül Martinovics Dorina, Klem Viktor, Kopek Janka, Szabó Simon, Oroszlán Szonja, Fehér Tibor, valamint Kiss Ramóna, Csonka András és Majoros Péter Majka is láthatók lesznek a filmben, amelynek a premierje jövő februárra várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top