Szabadidő

Történelem: női vezetőt kap a New York-i tőzsde

Történelmi esemény lesz pénteken a New York-i tőzsdén, ekkor nevezik ki ugyanis az új elnököt. Stacey Cunningham a 67. lesz a tőzsdeelnökök sorában, viszont ő az első nő.

Kétszázhuszonhat évvel ezelőtt alapították a New York-i tőzsdét, azóta egymást követték a férfiak az elnöki székben, szám szerint 66. A 67. elnököt pénteken iktatják be tisztségébe, az esemény pedig történelmi jelentőségű, mert most először választottak női vezetőt a tőzsde élére Stacey Cunningham személyében.

Cunningham, aki eddig ügyvezető igazgató volt a tőzsdénél, Thomas Farley-t váltja az elnöki pozícióban.

A New York-i tőzsde – kép: pixabay.com

Azért is történelmi jelentőségű esemény a pénteki, mert onnantól kezdve a két legnagyobb amerikai tőzsdét is nő vezeti. Az Értékpapír-kereskedők Országos Szövetségének Automatikus Adásvételi Rendszere (Nasdaq) elnöki pozícióját tavaly év eleje óta Adena Friedman tölti be.

A New York-i tőzsdénél a ranglétra legmagasabb foka, amelyre eddig nő feljutott, egy társelnöki pozíció volt, amelyet Catherine Kinney töltött be a 2000-es években – jegyzi meg a Marketwatch.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top