Szabadidő

Jól kiosztották a BKV-t a metrón szállítható biciklik miatt

Nem tetszik a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) vezetőségnek, hogy engedélyezik a kerékpárszállítást a metrón. Szerintük a közlekedési eszköz arra való, hogy embereket és ne más közlekedési eszközöket szállítson.

Puffogós posztban mondta el véleményét a VEKE arról, hogy a tervek szerint a jövő hónaptól engedélyezi a BKV a kerékpárok szállítását a 4-es metrón. Az egyesület szerint az alapfeladatokkal kellene foglalkozni, nem pedig lefeküdni a szubkultúrának.

„Igen! A beázásokat nem sikerült megszüntetni, az állomásokat az átadás óta nem sikerült letakarítani a dzsuvától, de a szubkultúrának lefeküdni, azt sikerült. Minden elismerésünk, jár a prémium. A felszínre ezek után akkor nem is kell majd kerékpársáv az emelkedők nélküli Bartók Bélára? Vagy legközelebb már a buszok és villamosok kitiltása jön? Ja nem, mert azokon is bicajokat kell majd szállítani. Szép új világ. A közösségi közlekedés emberek, és nem más közlekedési eszközök szállítására való. Az alapfeladatra kellene koncentrálni. Pont” – írja a VEKE a Facebook-oldalán.

Mint ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk, várhatóan júniustól lehet tesztjelleggel bicikliket szállítani a 4-es metrón, ahol az egyik kocsi végében lesz kijelölve a hely a bringások számára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top