Szabadidő

Egy angoltanár levelet kapott Trumptól, de tele volt helyesírási hibákkal

Kijavítva küldte vissza az elnöknek.

Pillanatok alatt bejárta a közösségi oldalakat annak az amerikai angoltanárnak a bejegyzése, aki kijavította a helyesírási hibákat egy Donald Trumptól kapott levélben.

A South Carolina-i Yvonne Mason a parklandi iskolai lövöldözés kapcsán írt az amerikai elnöknek: arra kérte Trumpot, hogy személyesen is látogassa meg az áldozatok családját. A Fehér Ház válaszlevele – amelyet Trump személyesen írt alá – azonban tele volt helyesírási hibákkal – írja a Huffington Post.

A tavaly nyugdíjba vonult tanár egy fotót is megosztott a kijavított szövegről. Ennek alapján úgy látszik, hogy a levélben leginkább bizonyos mondatszerkezetekkel és a kis és nagy kezdőbetűkkel volt gond: 

Ha ezt egy felsős diák írta volna, hármast vagy hármas alát adnék rá. Ha egy gimnazista, inkább kettest

– mondta Mason. A tanárnő azt is kiemelte: tisztában van vele, hogy a levelet nem személyesen Donald Trump írta, hanem valamelyik beosztottja, de többet várna egy olyan levéltől, amelyet a Fehér Háztól kap – pláne, ha az elnök azt személyesen is aláírja. Mason ezért most azt tervezi, hogy a kijavított levelet visszaküldi a Fehér Háznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top