Szabadidő

Már be is zárt a tiszaderzsi dinópark, két éve adták át

Igazi látványosságot álmodtak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaderzsre, ahol két évvel ezelőtt 120 millió forintos támogatással fel is épült a dinópark életnagyságú, mozgó és hangot kiadó dinókkal. Mára viszont a területet felverte a gaz, az üzemeltető cég ellen felszámolás indult, de a helyiek nem is nagyon bánják.

Valódi villámkarriert futott be a tiszaderzsi dinópark, amely két évvel a megnyitása után már nem látogatható. A gaz felverte a területet, az üzemeltető vállalkozás ellen végrehajtás indult, és a település polgármestere nem tud semmiről.

Pedig csak két éve, hogy a D-Rex Dinopark megnyitotta kapuit, a létesítmény 181 milliós beruházásának 70 százalékát, mintegy 126 millió forintot fizette az Európai Unió, bár az odavezető út leaszfaltozására már nem futotta a keretből.

Hogy a földút vagy a 4000 forint feletti jegyárak miatt történt-e, nem tudni, de tény, ma már nem fogad látogatókat a park, pedig a nyitáskor mozgó, sőt hangokat is kiadó dinók várták az arra fogékonyakat.

A Hír TV-nek sikerült elérnie a park egykori vezetőjét, aki nem érti, miért zárták be a létesítményt.

Legalább ennyire tanácstalan a település polgármestere is, aki szerint csak az üzemeltető cég adhat felvilágosítást az ügyben, csakhogy az üzemeltető ellen tavaly decemberben végrehajtást indított az adóhatóság, két nappal később pedig megváltozott a cég bejegyzett képviselője is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top