Szabadidő

Vége az átveréseknek, betiltották az SMS-es egyenlegfeltöltést

A Magyar Telekom fellebbezett a döntés ellen, mert szerintük a hatóság nem illetékes ennek a szolgáltatásnak a felügyeletében.

A Magyar Telekomnál eddig saját mobilról mások telefonegyenlegét is fel lehetett tölteni egy SMS-sel. Ezzel a lehetőséggel azonban sokan visszaéltek. Mi is sokszor beszámoltunk arról, hogy nyereményjátékra, adategyeztetésre hivatkozva sok embert átvertek, és akaratukon kívül mások egyenlegét töltötték fel akár sok tízezer forinttal.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kockázatosnak ítélte a szolgáltatást, ezért határozatban tiltotta be az SMS-es egyenlegfeltöltésnek ezt a módját. A tiltás csak őket érinti, mert egyedül a Telekomnál volt erre lehetőség – írja a 444.

A NMHH szerint a cég a csalási ügyekben elzárkózott a becsapott előfizetők kártalanításától. Arra hivatkoztak, hogy a károkat nem ők okozták, csak a csalás lehetőségét teremtették meg.

A Magyar Telekom fellebbezett a hatóság döntése ellen. Szerintük az SMS-es feltöltés ugyanis nem elektronikus hírközlési szolgáltatás, így az NMHH-nak nincs hatásköre ennek felügyeletére, vagyis szankciót sem állapíthat meg. Megjegyezték azt is, hogy az SMS-es feltöltések száma alacsony, a csalások pedig elenyészőek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top