Szabadidő

Aranyérmet nyert a női kajaknégyes az Eb-n

500 méteren arattak győzelmet. A tavalyi évet anyai örömök, illetve sérülés miatt kihagyó Kozák Danuta és Kárász Annak is sikeresen tért vissza a nemzetközi porondra.

A magyar versenyzők négy érmet – egy aranyat, két ezüstöt és egy bronzot – gyűjtöttek a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokság szombati 500 és 1000 méteres döntőiben.

Az aranyérmet az 500 méteres női kajaknégyes – Kárász Anna, Kozák Danuta, Medveczky Erika és Bodonyi Dóra – szállította. Így a tavalyi évet anyai örömök, illetve sérülés miatt kihagyó Kozák és Kárász is sikeresen tért vissza a nemzetközi porondra.

Kárász Anna, Kozák Danuta, Medveczky Erika és Bodonyi Dóra (b–j) mutatja aranyérmét a női kajak négyesek 500 méteres döntőjének eredményhirdetésén a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2018. június 9-én (MTI Fotó: Kovács Tamás)

A két K-1 1000 méteres számban egyformán ezüstérmet szereztek a magyarok Kopasz Bálint és Takács Tamara révén, a Pupp Noémi, Csipes Tamara kajakos duó pedig harmadik lett ezen a távon.

Kiss Tamás (C-1 1000 m) és Lakatos Zsanett (C-1 500 m) negyedik, a Kammerer Zoltán vezette 1000 méteres férfi kajaknégyes ötödik, a Korisánszky Dávid, Mike Róbert duó (C-2 1000 m) hatodik, az 500 méteres férfi kenunégyes pedig utolsó, hetedik lett döntőjében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top