Szabadidő

Nőstény Robi, a befogott medve

Szegeden piheni ki vándorlását a pénteken, Sándorfalva közelében befogott medve, aki talán inkább Roberta.

Ellentétben az első hírekkel, valószínűleg nőstény az a medve, akit 250-300 kilométeres kóborlása után fogtak be pénteken Sándorfalvánál. Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója elmondta, hogy a 80-100 kilogrammos medve láthatóan kimerült, ezért az állatkert medveházának egyik elkülönítő helyiségében helyezték el. Inni és enni kapott, kiengedése után azonnal nekilátott az almából, répából és céklából álló menühöz.

A 2-3 évesre becsült, fokozottan védett fajhoz tartozó medve visszakerül a Bükki Nemzeti Parkba, de szabadon engedése előtt jeladót kap, hogy egyszerűbb legyen nyomon követni a mozgását. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A korábban Robinak elnevezett állat további sorsáról hétfőn – valamennyi érintett szervezet képviselőjéből álló – bizottság dönt, mert a medve viselkedése a szakembereket is meglepte, túlságosan szelídnek, békésnek tűnik – közölte az igazgató.
    
A medve május végén először Nógrád megyében bukkant fel, majd dél felé tartva Abony, Kocsér, Tiszaalpár térségében figyelték meg. Miután Tömörkénynél és Dóc közelében is látták, pénteken éjfél előtt a Csongrád megyei Sándorfalva közelében fogták be, azt követően, hogy az igazgató altatólövedékkel elkábította.    

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top