Szabadidő

Már lehet jelentkezni az ingyenes vonatjegyekért

Háromszáz szerencsés magyar fiatal kelhet útra hamarosan Európában a DiscoverEU programban.

Kedd déltől két héten keresztül igényelhetik az ingyenes Interrail-bérleteket a fiatalok a DiscoverEU kezdeményezésben. Azok jelentkezhetnek, akik 1999. július 2. és 2000. július 1. között születtek – írja a Hvg.hu.

A programban a fiatalok egyedül vagy többen – legfeljebb öten – utazhatnak. Alapesetben vonattal, de ha indokolt, más közlekedési eszközöket, buszt, kompot is használhatnak, kivételes esetben pedig akár repülőt is.

A jelentkezőknek a személyes adataik megadása mellett a tervezett utazásról kell pár részletet közölniük. Emellett öt kvízkérdésre is válaszolniuk kell, valamint arra, hányan pályáznak majd az ingyenjegyekre.

Az utazást idén július 9. és szeptember 30. között kell megkezdeni. A jegyek korlátozott számban érhetők el, a tagállam népességével arányosan osztják ki őket. A mostani körben a 15 ezerből 300 jegyet szerezhetnek a magyarországi pályázók.

Itt lehet jelentkezni az ingyenes vonatjegyekért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top