Szabadidő

Megkergette, majd megharapta a medve

Medve támadt hétfő este egy pásztorra, aki juhait legeltette a Hargita megyei Kissolymos határában. A férfit kórházba szállították.

A 34 éves férfi jobb bokáját harapta meg a medve, a székelyudvarhelyi kórházba szállították, tájékoztatott Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

„A férfi a juhait legeltette a falu közelében a mezőn. Valószínűleg el akart szaladni a medve elől, azonban az állat elkapta a lábát. A rendőrség értesítette a mentőszolgálatot, ők átvették a férfit, és elszállították a székelyudvarhelyi kórház sürgősségi részlegére” – mondta a szóvivő az Agerpres hírügynökségnek.

A kissolymosi volt az idei negyedik eset, amikor emberre támadt medve a székelyföldi Hargita megyében. Tavaly 18 személy sérült meg medvetámadás következtében ugyanott. 

A medvékkel való együttélés elsősorban székelyföldi probléma Romániában. A 2017-es állománybecslés adatai szerint Romániában mintegy 6800 medve él, az állomány túlnyomó része, mintegy 5300 példány a székelyföldi Hargita, Kovászna és Maros, valamint a szomszédos Brassó megyében – írj az MTI.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top