nlc.hu
Szabadidő

Elijesztették a medvét a turisták

Elijesztette a támadó medvét a túravezető

Ha medve rohan feléd, ne fuss el! – javasolják a szakértők.

A hónap elején a Scenic Bear Viewing vezetett medvetúrát szervezett az alaszkai Chinitna-öbölben. A kirándulás azonban rémisztő fordulatot vett, amikor a résztvevők arra lettek figyelmesek, hogy egy barnamedve rohan feléjük.

A turisták kezdtek pánikba esni, ám a túravezető, Martin Boland kilépett közülük, az állathoz futott, és határozottan ráüvöltött. Az állat erre megijedt és menekülőre fogta.

Medvetámadás

(Fotó: Instagram/scenicbearviewing)

Az esetről készült videót ide kattintva nézheted meg.

A Scenic Bear Viewing ezt követően felhívást tett közzé a közösségi médiában azzal kapcsolatosan, hogy hasonló helyzetben mi a helyes viselkedés:

„Soha ne fuss el egy rohanó medve elől, bár az ösztönöd ezt diktálná! Ez egy blöff. Azt akarják, hogy fuss el. Természetes üldözési ösztönük van” – írták.

Martin Boland, aki 9 éve vezet medvetúrákat a környéken, így nyilatkozott a történtekről az FTW Outdoors-nak:

„Ezt a medvét még soha nem láttam. Azért volt a környéken, hogy a nőstényekkel párosodjon, és feljusson a parton. Lehet, hogy még sosem látott embereket azelőtt. A nőstény medvéket ezen a területen minden évben látjuk. Tudják, hogy nem jelentünk veszélyt. A videón látható, hogy a nőstény barnamedve nem is törődik velünk, inkább egy kagylót ás ki az iszapból.”

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top