Szabadidő

Drágakövek hullanak az égből Hawaiin

Apró drágakövek potyognak az égből Hawaiin a Kilauea vulkán kitörése következtében. A zöld olivinkristályok között igazi ritkaságokat is találni.

Eső helyett zöld drágakövek esnek az égből Hawaiin a Kilauea vulkán kitörése miatt. A vulkán már egy hónapja aktív, a drágakőzápor az elmúlt napokban kezdődött.

A Forbes szerint olivinkristályok hullanak az égből Hawaiin, melyek között akadnak igen értékesek is, mint például az olivin drágakőváltozata, a peridot, amelyből a peridot macskaszem és a csillagperidot számít igazi ritkaságnak.

A drágakőzápor magyarázata, hogy a hawaii vulkánok lávájában jelentős mennyiségben található olivin; valójában a földköpeny felét ez az anyag és variációi alkotják. A kitört vulkán lávájából az olvadt olivin a légkörbe került, ahol kikristályosodott, majd visszahullt a földre.

Hawaiin több zöld homokú strand is van az olivin miatt, de az még ott sem megszokott, hogy az olivin drágakő formájában záporozzon az égből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top