Szabadidő

Gyerekekből álló focicsapat rekedt egy barlangban a heves esőzés miatt

A 12 gyerek és az edzőjük szombaton tűnt el Thaiföld egyik barlangjában, amelyet elárasztott a víz. A mentőegységek abban bíznak, hogy életben vannak.

Kutató-mentők keresik egy ifjúsági focicsapat tagjait, akikről azt feltételezik, hogy egy barlangban rekedtek Thaiföld északi részén.

A hatóságok úgy vélik, hogy a 11 és 16 év közötti gyerekek az edzőjükkel mentek a Tham Luang Nang Non barlangba szombaton, ám a heves esőzések miatt megáradt a bejáratnál lévő patak, elöntötte a barlangot, és emiatt nem tudnak kijutni – írja a BBC.

A keresés során bicikliket és sportfelszereléseket találtak a bejáratnál, és nyomokra is bukkantak egy olyan területen, amelyet nem öntött el a víz. Egyelőre biztosak abban, hogy a 12 gyerek és felnőtt kísérőjük életben vannak valahol a több kilométeres barlangrendszerben.

A mentőegységek most azt tervezik, hogy búvárokat küldenek be a barlangba. Emellett ételt, vizet és kézzel írt instrukciókat dobtak be egy nyíláson, amely a helyiek szerint a barlangrendszerbe vezet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top