Szabadidő

Külföldre hordják a jó használt autókat Magyarországról

A gyenge forint miatt egyre több a külföldi vevő a magyar használatautó-piacon. Egy drágább autónál több ezer eurót is spórolhatnak.

A történelmi mélypontot elért gyenge forint a használt autók piacán is érezhető. A kereskedők azt tapasztalják, hogy egyre jobban érdeklődnek a külföldiek a fiatal, keveset futott magyarországi autók iránt – írja a Vezess.hu.

Akár több ezer eurós nyereséget is elkönyvelhetnek egy autó esetében a vevők. Egy 5 millió forintos kocsiért például nagyjából 1300 euróval kevesebbet kell fizetniük a mostani gyenge forint miatt, mint ha 304 forint lenne az árfolyam. Tízmilliós autónál pedig akár 2600 euró is lehet a haszon csak az árfolyam miatt.

A gyenge forint az importra csak a drágább kocsiknál van hatással, ezekből az autókból valamivel kevesebb érkezik az országba. Az idős, 10-15 éves autók behozatalát nem érinti, mert alacsony áruk miatt néhány tízezer forint lehet a különbség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top