Szabadidő

Így néznek ki a Miskolci Állatkert újszülött selyemmajmai

Fehérpamacsos selyemmajmok születtek július 11-én a Miskolci Állatkertben.

A Trópusi ház egyik külső kifutójában élő selyemmajompárnak, a 10 év körüli hímnek, Téblábnak és fiatalabb párjának, Taminak megszülettek első utódai. Tami, habár most először lett anya, nagyon gondosan foglalkozik két kicsinyével – áll az állatkert közleményében.

Selyemmajmok (fotó: Kövi Gabriella)

A dél-amerikai selyemmajmok a természetben 2-15 fős csapatokban élnek. Az amúgy is kis termetű (maximum 350 grammos) felnőtteknek egészen apró utódai születnek. A kicsik felnevelésében az idősebb testvérek is részt vehetnek. Az anyaállatra csak a szoptatás idejére csimpaszkodnak fel a kicsik, máskor mindig egy hím hordozza hátán a kölyköket, akik még alvás közben is erősen kapaszkodnak a szülő szőrzetébe.

Selyemmajmok (fotó: Kövi Gabriella)

A kölykök kicsit előresiettek a szakirodalom szerinti fejlődésben, ugyanis gondozóik a napokban már önállóan mászva is látták a faágakon mindkettőt. Lassan elkezdik felfedezni környezetüket, rövidebb-hosszabb időre elkalandozva szüleik menedékéből.

Selyemmajmok (fotó: Kövi Gabriella)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top