Szabadidő

Orvosi biofizikát fog tanulni az egyetemen a 12 éves csodagyerek

Ilyen fiatalon még senki sem került be a mexikói egyetemre. A fiú szerint a felvételi nehéz volt, mert még mindig nem elég jó integrálszámításban.

Egy 12 éves fiú kezdi meg orvosi biofizikai tanulmányait egy mexikói egyetemen. Carlos Antonio Santamaria Diaz lesz az első tanuló, aki a felvételi vizsgát letéve ilyen fiatalon került be a Mexikói Autonóm Nemzeti Egyetemre.

Én csak tanulni akarok. Ha becsukják előttem az ajtót, az ablakon mászom be

– idézte Santamariát az egyetem.

A fiú a Mexikóvárostól 90 kilométerre délre fekvő Cuernavaca városból származik. Már 2015 óta kapcsolatban áll az egyetemmel, ahol analitikus kémia, biokémia és molekuláris biológia területén már részt vett néhány képzésen.

A felvételi vizsga nehéz volt, mert „még mindig nem vagyok elég jó integrálszámításban” – mondta Santamaria, aki elsősorban a sejtrekonstrukció és a betegségek gyógyítása iránt érdeklődik.

Bár a jövő héttől a fizika és a biológia fog a fiú életének középpontjában állni, továbbra is a videojátékok rajongója marad. Hozzátette: szívesen kifejlesztene egy biokémiáról szóló játékot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top