Szabadidő

Úszó-Eb: Hosszú Katinka aranyérmes 200 méter vegyesen! – videó

Fantasztikus hajárban védte meg az Eb-címet.

Aranyérmet szerzett a női 200 méteres vegyes úszás döntőjében Hosszú Katinka a glasgow-i úszó-Európa-bajnokság utolsó előtti napján.

Háromszoros olimpiai bajnok úszónőnk 50 méter pillangó után második helyen fordult, mindössze egyetlen századmásodperccel a brit Siobhan-Marie O’Connor mögött, aki az elődöntőben jobb időt úszott nála. 100 méter után Hosszú már az élre tört, és bár 150 méteren csak negyedikként fordult, az utolsó hosszon elképesztő hajrába kezdett.

Hosszú, a szám világ- és olimpiai bajnoka, világcsúcstartója 2:10.17 perces idővel, szoros versenyben győzött, ezzel sorozatban ötödször lett a kontinens legjobbja ebben a versenyben.

Hosszú a magyar küldöttség hatodik medencés érmét szerezte. Korábban győzött 200 méter pillangón Milák Kristóf és Kapás Boglárka, második lett 200 m pillangón Kenderesi Tamás és 800 m gyorson Késely Ajna, illetve utóbbi harmadikként csapott a célba 1500 gyorson.

Ugyanebben a számban egy másik magyarnak is szurkolhattunk: Jakabos Zsuzsanna 2:13.37-tel a nyolcadik helyen végzett.

Videón Hosszú győzelme:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top