Szabadidő

Úszó-Eb: Verrasztó Dávid aranyérmes 400 méter vegyesen!

Zsinórban harmadszor lett Európa-bajnok.

Aranyérmes lett Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen a glasgow-i úszó-Európa-bajnokságon. Ezzel zsinórban harmadszor nyerte el az Európa-bajnoki címet. Verrasztó 4:10.65-ös idővel ért célba, négy tizedmásodperccel a brit Max Litchfield előtt.

Verrasztó és Litchfield szinte végig fej-fej mellett haladtak. Az első 100 méter után egyedül Joan Luis Pons Ramon ért a közelükbe, nagyjából a táv felétől azonban lemaradt a spanyol úszó. Innentől kezdve már csak az volt a kérdés, hogy első vagy második helyen ér-e célba Verrasztó. Végül az utolsó 50 méteren előzte meg Litchfieldet, hogy egy fantasztikus hajrával elsőként érjen célt.

A Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldalán gratulált a győzelemhez:

Amikor tüdőd már nincs, de a szíved elhajt a falig… Elképesztő, amit Verrasztó Dávid csinált most… Zsinórban harmadszor nyerte meg a 400 vegyest, és elmondhatja magáról, hogy 30 évesen minden idők legidősebb aranyérmese, aki valaha első lett ebben a pusztító számban egy világversenyen. Ja, és ez zsinórban a 8. (!!!) magyar győzelem ezen a távon: 2004 óta senkit sem engedett a trónra előbb Cseh Laci, majd most Dávid – ilyenre egyetlen náció versenyzői sem voltak képesek az Eb 92 éves történetében. Fantasztikus volt, Dávid!!!

– olvasható a bejegyzésben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top