Szabadidő

Hároméves ikrekkel teszteltük a Holnemvolt Várat, az állatkert új játszóparkját – videó

Kisvonat, óriáskerék, körhinta. Csak néhány hívószó, hogy a gyerekeket már induláskor kellően lázba hozzuk a programmal. A fiúk már előző este úgy várták a Holnemvolt Várat, mint más gyerek a karácsonyt. Mi közben azért rendesen izgultunk (izzadtunk), hogy ebben a kánikulában is élvezhető legyen majd számukra a sok játék. A biztonság kedvéért már nyitáskor ott voltunk, hogy elkerüljük a tömeget és a sorban állást a játékok előtt, de kár volt izgulni. Az ikrek az első perctől az utolsóig imádták a helyet.

Kezdjük rögtön azzal, hogy a Holnemvolt Vár nem olcsó. Az alapbelépőn túl, ami fejenként 1000 forint – vagy az állatkerti belépő –, a játékok  többségéért külön is fizetni kell, átlagosan egy zsetont, azaz 200 forintot. Cserébe viszont olyan játékokat lehet kipróbálni, mint a már bezárt Vidámparkból megmentett törpekerék vagy a gyönyörűen felújított körhinta, de lehet kisvonatozni, tutajozni, sőt még tevegelni is.

A park legnagyobb dobása mégis a Hetedhét Palota. Ez a legdrágább mulatság is, itt fejenként négy zsetont kérnek el a bent tölthető kétórás időtartamért. Nem kevés, de a pénzünkért kapunk élményt bőven. Tele van interaktív játékkal, rengeteg mesével, igazi állatokkal és a kör végén egy izgalmas játszóházzal. Nekünk nagyon bejött. Játékos, tanít, szórakoztat, kikapcsol, leköt, és ebben a kánikulában talán az sem utolsó szempont, hogy fedett és klimatizált.

Sok kritikát hallottunk a helyről, így is álltunk hozzá az elején, de végül pozitívan csalódtunk. Nekünk megérte az árát. A Holnemvolt Vár egy igazi, egész napos családi program, remekül működik egy forró nyári napon vagy egy hűvösebb őszi délutánon is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top