Szabadidő

Fontos változás jön az ötös- és a hatoslottó-sorsoláson

Módosul a számhúzójelöltek létszáma, valamint a számhúzó díjazása. A Szerencsejáték Zrt. azzal indokolja a változtatásokat, hogy ezáltal még izgalmasabb, élménydúsabb és szórakoztatóbb lesz a sorsolás. Meglátjuk...

Az ötös lottó sorsolásán való részvételre pályázók közül ezentúl 3 számhúzójelöltet sorsolnak ki, közülük kerül ki majd a Szerencseszombat műsorban szereplő számhúzó. A számhúzójelöltek alapnyereménye továbbra is 30 ezer forint marad – írja honlapján a Szerencsejáték Zrt.

Az ötöslottó-sorsoláson egy igazi újdonsággal is találkozhatnak majd a nézők: bevezetik a „számhúzói szerencseszámot”. Ez azt jelenti, hogy az élő műsor megkezdése előtt a kisorsolt számhúzó megnevez egy számot 1 és 90 között, és amennyiben a számhúzó szerencseszámát kisorsolják, úgy ő ráadásként 1 millió forinttal is gazdagodik. Abban az esetben pedig, ha a szerencseszáma nem szerepel a kisorsolt 5 szám között, akkor az alapnyereményen felül a legnagyobb kisorsolt szám 5000-szeresét viheti haza.

A hatos lottó esetében 5 számhúzójelölt kap meghívást a vasárnapi sorsolásra, akik közül a helyszínen dől el, hogy ki lesz a 3 kiválasztott számhúzó játékos. A számhúzó játékosok egymás után 2-2 nyerőszámot húznak ki. A számhúzójelöltek alapnyereménye változatlanul 30 ezer forint marad. Az a számhúzó viszont, aki a legnagyobb számot húzza aznap, a kihúzott szám 6000-szeresével is gazdagodhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top