Szabadidő

Fagerendákkal támasztották ki a Berettyó-hidat, egy sávon mégis megy a forgalom – videó

A Magyar Közút szerint a híd nem veszélyes.

Ijesztő látványt nyújt a felújítás alatt álló, de egy sávon jelenleg is használható, Berettyóújfalu és Berettyószentmárton között lévő Berettyó-híd. A hídon márciusban kezdtek útfelújításba, akkor azonban kiderült, hogy a szerkezeti elemekkel is gond van: megrepedt a tartószerkezet, így a hidat ideiglenes megoldással deszkákkal támasztották alá, az útkezelő pedig felújításba kezdett a részleges lezárás mellett – írja a Nyugat.hu.

A híd azután keltette fel a hazai média figyelmét, hogy Genovában leszakadt egy híd, a balesetben pedig több mint negyvenen életüket vesztették.

A Berettyó-hídról egy helyi kerékpáros készített felvételeket, majd feltöltötte őket a YouTube-ra:

A felvételt készítő Vas László a Blikknek azt nyilatkozta:

Naponta több tucat autóbusz és kamion, s persze, személyautók hajtanak át a hídon, amely már március óta csak fél sávval üzemel. Az az érdekes, ha az ember átautózik a hídon, fel sem tűnik, hogy az alsó elemeknél milyen ordító hibák és ideiglenes megoldások látszanak. A minap kerekeztem a híd alá, s akkor vettem észre a dúcolásokat, pótlásokat.

Bár a híd valóban úgy néz ki, mintha bármelyik percben összeomolhatna, a Magyar Közút Zrt. a Blikk megkeresésére azt mondta, a híd nem jelent veszélyt a lakosságra:

A bontásnál felszínre került az addig takart elemek egy része, például a hídfők szárnyfalai, ekkor válhatott ismertté, hogy az út bal oldalán a berettyóújfalui hídfő szárnyfalának és konzolszerkezetének újraépítése, valamint a hídfő szárnyfalvasalatának a megerősítése is szükséges. Ugyanakkor ezek nem szerkezeti elemek, a híd állékonyságát nem befolyásolják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top