Szabadidő

Luxusszundit kínál egy wellness-cég a fáradt irodai alkalmazottaknak

Természetesen az Egyesült Államokban indult az a vállalkozás, amelynek célja, hogy rövid pihenésre vágyó megfáradt irodistákat csábítson magához.

A délutáni szunyókálás megfelelőjét angolul nap-nek nevezik, így már érthető lesz, miért Nap York a neve az egyik legújabb New York-i wellness-szalonnak, ahol szauna és masszázs helyett csend és nyugalom várja a pihenni vágyókat.

A Manhattan közepén található Nap Yorknak már a kialakításánál szem előtt tartották, hogy aki hozzájuk betér, az valószínűleg egy dolgot szeretne: kikapcsolódni és megszabadulni a nyüzsgő metropolisz zajától, de legalábbis élvezni a háborítatlan alvás örömeit. Éppen ezért már az első ajtó után hangszigetelt helyiség fogadja a betérőket és akárcsak egy könyvtárban, itt is megkérik a látogatókat, hogy ha lehet, halkan beszéljenek.

Az a célunk, hogy egyfajta oázis legyen ez a hétköznapokban megfáradt, testi és lelki felfrissülésre vágyó embereknek” – mondta Stacy Veloric marketingigazgató.

Az elegáns, sötét designt növényekkel dobják fel, a négyemeletes Nap Yorkban ezen felül számtalan alvókapszulát kínálnak a pihenni vágyóknak. Ezeket nem úgy kell elképzelni, mint a japán koporsóhoteleket, itt ugyanis nem a gyorsaságról, hanem a kényelemről és a kikapcsolódásról szól minden. A második emeleten található alvószobákat hangszigetelő függönyök szeparálják el a külvilágtól, a megfelelő hangulatot pedig a plafonba épített, az éjszakai égboltot idéző „csillagok”, illatos olajok, zajszűrő fejhallgatók és pihe-puha takarók garantálják.

Egy emelettel feljebb a jellegzetes formájú, úgynevezett moon chair fotelek és egy kandalló társaságában lehet kikapcsolódni, az aktívabb pihenésre vágyók itt rendszeres jógaórákon és meditáción vehetnek részt.

 

A negyediken közösségi irodát is berendeztek, ahol hagyományos és álló íróasztalok is várják azokat, akiknek szükségük van egy nyugodt helyre a koncentrációhoz. A csendes beszédet itt is elvárják, az egyes munkaállomásokat azonban hangszigetelt függönyökkel lehet elkülöníteni a többitől. Ha pedig valaki megfáradna munka közben, a székeket pár mozdulattal ággyá lehet alakítani.

Az első emeleten egészséges termékeket kínáló kávézó várja azokat, akik ébredés után falatoznának egy kicsit, különféle gyümölcslevekkel, tápláló ételekkel és egészséges smoothie-szerű készítményekkel. Fogyasztás közben természetesen a különféle digitális kütyük is feltöltődhetnek. Aki pedig szabadtéri élményre vágyik, a tetőkertben elhelyezett függőágyakban lazíthat egy kicsit.

A szolgáltatást elsősorban a helyieknek szánják, azonban gondoltak a sokat utazó üzletemberekre is, akik egy kicsit fel szeretnének frissülni egy találkozó vagy üzleti tárgyalás előtt. Éppen ezért közvetlen fuvart is szerveznek a környékbeli repülőterekre, egy Tesla típusú autó formájában, az utazók pedig cipőtisztító és csomagmegőrző szolgáltatást is igénybe vehetnek.

Ami a biztonságot és a higiéniát illeti: az épületben folyamatosan biztonsági őrök cirkálnak, és videokamerák segítségével is biztosítják a nyugodt pihenést (persze a kamerák csak a folyosókat figyelik, nem az alvó embereket). A tisztaságról pedig speciális, könnyen tisztítható – vegán „bőrrel” borított – légáteresztő matracok gondoskodnak, sőt egy speciális bevonat segítségével még az ágyi poloskáktól sem kell tartaniuk a szundikálóknak. Az alvószobákat minden használat után azonnal kitakarítják, és fertőtlenítik.

Az árak széles skálán mozognak: egy 30 perces lazítás az egyik moon chair fotelban 8 dollárba kerül, míg egy alvószoba fél órára tíz dollárba. Lehetőség van háromórás foglalásra is, ehhez melegített törölköző, ásványvíz, extra lepedő és egy fogkefe is jár. A reptéri fuvar 50 dollár, az utasok számától függetlenül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top