Szabadidő

Betiltják a macskatartást egy új-zélandi faluban

Így szeretnék megóvni a gazdag élővilágot, ugyanis a cicák több állatfaj kipusztulásáért lehetnek felelősek.

Radikális szabállyal próbálják megvédeni az őshonos élővilágot Új-Zéland egyik falucskájában: betiltják macskatartást. Az elképzelés szerint a déli parton található Omaui macskatulajdonosainak chipet kell tetetniük a cicáikba, majd miután az állat elpusztult, nem tarthatnak újabbat – írja a BBC.

Az elsőre elképesztő ötletnek az áll a hátterében, hogy a macskák madarak, emlősök, hüllők és rovarok millióit pusztítják el minden évben, és ezzel veszélyeztetik az állatvilágot. Ami persze nem az ő hibájuk, hanem az emberé.

Az egyik helyi természetvédő szervezet vezetője szerint a betiltás nem azt jelenti, hogy utálják a macskákat, csupán azt, hogy szeretnék megtartani a gazdag élővilágot a környezetükben.

A macskák egyébként nem csak Új-Zélandon okoznak károkat az élővilágban. Becslések szerint a világban 63 faj kihalása hozható kapcsolatba az elszaporodott macskákkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top