Szabadidő

Egy hétig élt a reptéri váróban egy turista

Egy hétig a reptéren élt az a tajvani diák, aki nem talált munkát magának Ausztráliában, és így akarta megspórolni a szállásköltséget.

A 24 éves Lee Chi Lin még július közepén érkezett Ausztráliába Tajvanból, hogy munkavállalói vízumával munkát vállaljon az országban. A vízum ellenére munkát nem sikerült szereznie, és kifogyott a pénzből is. Úgy okoskodott, hogy rengeteg pénzt spórolhat azon, ha a visszaútig a reptéren rendezkedik be. Lee egy hetet húzott le a perthi repülőtéren kenyéren és tonhalkonzerven, mígnem a hatóságnak szemet szúrt a fiatal turista.

Lee a rendőröknek elmondta, hogy nem tudta áttetetni az október 5-re szóló jegyét, így kötött ki a repülőtéren. Bevallotta, hogy először egy parkban akarta meghúzni magát, de ott túl hideg volt.

(Fotó: Tumblr)

Huszonnégy órával azután, hogy felfedezték a reptéren csövező tajvani turistát, Lee már egy Tajvanba tartó repülőgépen ült, az utat a Menzies Aviation személyszállítási menedzsere, Kathryn Weeks intézte el neki.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen gyorsan hazajuthatok. Jólesett találkozni ilyen jó emberekkel, akik segítettek kijutni a repülőtérről” – mondta Lee még az indulás előtt. A tajvani turista megköszönte az ausztráloknak kedvességüket, és hogy ilyen jól bánnak más országok utazóival.

News.com.au

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top