Szabadidő

Kenyai futó nyerte a budapesti félmaratont – fotók

A versenyen 79 országból több mint 15 ezren vettek részt, a legidősebb induló a 85 éves Kenyér Imre volt.

Több mint 15 ezren indultak  el a 33. Wizz Air Budapest félmaratonon, hogy lefussák a 21,1 kilométeres távot egyéniben vagy váltóban. Az egyéni félmaratont 11 ezren futották le, míg a csapatokban 4 ezren indultak el.

MTI Fotó: Mohai Balázs

A győztesek

Kosgel Mathew kenyai futónak mindössze 66 percre volt szüksége a 21,1 kilométeres félmaraton távhoz, és ezzel megnyerte. A magyar bajnok Csere Gáspár 25 másodperccel mögötte érkezett a 2. helyre, ezzel a jubileumi 10. félmaraton győzelmét szerezte meg a magyar bajnokságban.

A nőknél a kétszeres Wizz Air Budapest Félmaraton győztes Kácser Zita volt a leggyorsabb, 1:17 perces idővel.

MTI Fotó: Mohai Balázs

79 országból jöttek futók

Szinte minden harmadik magyar településről érkeztek futók, és rekordot döntött a külföldi sportolók száma is: közel 2600-an a határokon túlról érkeztek. A Wizz Air Budapest Félmaraton az angol és a lengyel sportolók körében volt a legnépszerűbb, de jöttek Szlovákiából, Németországból és Olaszországból is, összesen 79 országból neveztek be. Kísérőikkel együtt, több mint 5 ezer futóturista érkezett a fővárosba.

MTI Fotó: Mohai Balázs

85 éves is lefutotta

Négy olyan versenyző is volt, aki elmúlt már 80 éves, míg 114 volt azoknak a versenyzőknek a száma, akik már betöltötték a 66. életévüket. A legidősebb futó a 85 éves Kenyér Imre volt, 2:37:23 óra alatt teljesítette a 21,1 kilométeres távot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top