nlc.hu
Szabadidő

Félmaratonfutás a futópadon

120 nap alatt 120 félmaratont futott a futópadján

Megdöntötte a világrekordot.
Piringer László

120 nap alatt 120 félmaratont futott a “magyar Forest Gump”, Piringer László. Minden nap 21 kilométert teljesített, ráadásul ehhez a házából sem kellett kilépnie, ugyanis a négy fal között, a futópadon futotta le a távot a saját fitnesztermében. Bár nem így tervezte, Európában szerette volna futni a kilométereket, de a kisfia születése mindent felülírt.

Piringer László legújabb extrém teljesítménye már a világrekord-kategóriába tartozik. “Nehéz volt. Sokkal nehezebb, mint ahogy elképzeltem az elején. De most már, hogy mindjárt vége, nagyon lelkes vagyok, és tele vagyok örömmel” – nyilatkozta futás közben a Fókusz riporterének

Lacinak egyébként egy világbajnok ultrafutó, Beda Szabolcs is a helyszínen szorított.

2500 km, 200 óra futás volt a mostani teljesítménye. 2021-ben egyébként ennek a dupláját teljesítette: akkor 78 nap alatt 5 ezer km-t futva kettészelte Amerikát. 

Piringer László – aki amúgy hivatásos zenész, basszusgitáron játszik – közel 20 éve él az Egyesült Államokban és úgy érzi, minden álma teljesült. 2005-ben döntött úgy, hogy szerencsét próbál a tengerentúlon. “Las Vegasba mentem, a zenélésemet magasabb szintre szerettem volna emelni” – indokolta az amerikai kiköltözést, amiről ma már úgy vélekedik, hogy élete legjobb döntése volt. Sikerült gyökeret vernie Floridában, amerikai állampolgár lett. “Nekem azt jelenti az amerikai álom, hogy megtaláltam a párom és a végén azért sikerült amerikai állampolgár lenni” – vallotta be.

Kiemelt fotó forrása: RTL / Fókusz – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top