Szabadidő

Időjárás: deres tájra ébredhetünk szerda reggel

Akár jóval fagypont alá is csökkenhet a hőmérséklet szerda éjjel, de nappal már kellemes 18 fok várható.

A Kárpát-medence fölé nyugat felől anticiklon húzódik, ezért jelentősen gyengül a légmozgás, a hazánkat elárasztó hideg levegő nyugalomba jut. Többfelé talaj menti fagyra, deres tájra ébredhetünk szerda reggel, és a fagyzugos helyeken a derült ég alatt akár a napi hidegrekord is megdőlhet – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Deres tájra ébredhetünk szerda reggel – forrás: pixabay

Kedd estére feloszlanak a gomolyfelhők, északkeleten is megszűnnek a záporok, egyre nagyobb területen kiderül az ég. A kezdetben nagyobb területen erős északnyugati szél estére mindenütt jelentősen gyengül. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Szerdai minimumok – forrás: kiderül.hu

Szerdán napos időre számíthatunk, az ország északi felén növekszik meg kissé a fátyolfelhőzet. Csapadék nem lesz. Helyenként megélénkül a délnyugatira, délire forduló szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban többnyire -1 és +4 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken akár -4, -5 fokig is lehűlhet a levegő, talaj menti fagyra pedig nagy területen kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top