Szabadidő

A volt úszókapitány szerint Hosszú Katinka eredményei közepesek

Hargitay András szerint Hosszú hiába nyeri a versenyeket, nincs igazán formában.

Az úszóválogatott korábbi szövetségi kapitánya, Hargitay András Hosszú Katinka idei eredményeiről, elsősorban a világkupákon elért győzelmeiről beszélt a Borsnak. Hiába a világkupa-aranyérmek, Hargitay szerint Hosszú időeredményei számítanak, azok pedig bőven elmaradtak az olimpiai és világbajnok úszó legjobbjaitól. A versenyeket azért nyerte mégis Hosszú, mert a mezőny is foghíjas volt.

Hosszú Katinka éppen győz

Hargitay Hosszú új edzőjéről, Petrov Árpádról is beszélt. „Petrovot aligha látják majd üvöltözni a medence szélén, mint azt egykor Katinka férje, volt mestere, az amerikai Shane Tusup tette, mert ő egészen más vérmérsékletű. Katinka korábbi edzésnaplói persze segítséget jelentenek Árpádnak, de mindenképp az ő érdeme, hogy tudja motiválni a sztárúszónkat. Akkor lehetünk majd nyugodtak, ha Katinka jövő júliusban a kvang­dzsui vb-n is dobogós helyezéseket szerez, mert abból már lehet messzemenőbb következtetéseket is le­vonni.

Hargitay egyébként előszeretettel kommentálja Hosszú viselt dolgait, nemrég például azt mondta, „Hosszú Katinka férje nélkülözhetetlen”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top