Szabadidő

Megszólalt Hosszú Katinka exedzője: „Én leszek a legnagyobb szurkolója”

Petrov Árpád azt írja, rengeteget kapott a magyar úszósporttól, és szurkolni fog Hosszú Katinkának.

Petrov Árpád úszóedző is kommentálta, hogy Hosszú Katinkával elváltak az útjaik. A versenyző döntött így, azt nyilatkozta, szerinte Petrov nem tudott felnőni a feladathoz. Petrov Árpád azután kezdte el edzeni az olimpiai és világbajnok úszót, hogy az elvált Shane Tusuptól, és szakmai kapcsolatukat is megszakították.

Petrov Árpád és Hosszú Katinka 2018. november 28-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Petrov az Index megkeresésére válaszolt e-mailben. Azt írta: „Hálával gondolok minden együtt töltött napra, amikor a világ legjobb úszóját segíthettem, az út, amit megtettünk, izgalmas volt, és rengeteget tanultam Katinkától. Alázat, munka, tisztelet, és még sorolhatnám. Megtapasztalhattam, mit is jelent ezerszer elhangzott jelmondata: Hard Work Always Pays Off!, azaz a kemény munka mindig kifizetődik. De akár azt is említhetném: vagy nyersz, vagy tanulsz.

Hozzátette, az elmúlt 16 hónapra visszatekintve úgy érzi, az úszósporttól már most többet kapott, mint amit valaha is adhat. „Ígérni csak annyit tudok, a jövőben megpróbálom tudásom legjavával szolgálni közös ügyünket, Hosszú Katinkának pedig ugyan edzéseket már nem fogok vezetni, én leszek a legnagyobb szurkolója Tokióban és az olimpia után is. Kívánom, hogy teljesüljön minden álma, szakmai és emberi egyaránt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top