Sztárok

Wladár Sándor Hosszú Katinka szakításáról: „nem cunamiszerű döntés volt”

A Magyar Úszó Szövetség elnöke is megszólalt Hosszú Katinka és edzője különválása ügyében.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke is kommentálta Hosszú Katinka döntését, hogy megválik edzőjétől. Hosszú úgy döntött, Petrov Árpád nélkül készül fel a jövőre megrendezendő tokiói olimpiára, mert Petrov szerinte „nem tudott felnőni a feladathoz”.

Hosszú Katinka. Fotó: Lintao Zhang/Getty Images

Wladár a Kossuth Rádióban elmondta, bízni kell Hosszú Katinka döntésében, mert nagyon rutinos, és sokat látott versenyzőről van szó, aki tökéletesen ismeri magát. „Azt gondolom, a folyamatokat látva, hogy ez nem egy ad hoc, cunamiszerű döntés volt, hanem kellett, hogy legyen valamilyen előzménye, ez majd egyszer talán kiderül. Ez egy bátor és nagyon nehéz döntés. Kvangdzsut követően Katinka leadta a szakmai tervét Tokióig, kért a meglévő erős csapata mellé további két szakembert, ezt a magyar szövetség megadta. Egy szárazföldi edzővel és egy belga szakemberrel szerződést kötöttünk” – nyilatkozta Wladár Sándor.

(via Origo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top