Szabadidő

Negyvenéves a kockásfülű nyúl – most moziban nézhetjük újra

Jubileumot ünnepel a mesehős. A kockásfülű nyúl rajzfilmeket és még sok másikat ingyen lehet megnézni az országos rajzfilmünnepen.

A hétvégén országszerte 100 helyszínen vetítenek ingyenesen rajzfilmeket az országos rajzfilmünnep keretében, amelyet a hatodik alkalommal rendeznek meg. A Vuk, Az erdő kapitánya, a Vili, a veréb és a magyar animáció más gyöngyszemei mellett olyan külföldi sikerfilmeket is ingyen meg lehet nézni újra a moziban, mint a Kubo és a varázshúrok vagy A kis kedvencek titkos élete.

A kockásfülű nyúl

Az idei rajzfilmünnep kiemelt eseménye A kockásfülű nyúl epizódjainak vetítése. Richly Zsolt és Marék Veronika mesehőse ugyanis az idén negyvenéves. Az ATV riportjában Marék Veronika író felidézi, hogy annak idején tartottak a sorozat fogadtatásától, abban ugyanis egyáltalán nincs beszéd. A gyerekek viszont nagyon gyorsan megértették az egyes epizódok történetét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top