Szabadidő

Menhelyre került a malac, aki a Florence hurrikán során menekült meg a vágóhídról

Egy 20 éves fiú mentette meg az életét.

A 20 éves Josh Wallsnak nem kis meglepetésben volt része, amikor hétfőn kilépett a háza ajtaján, és szemtől szembe találta magát egy kóbor malaccal.

Walls Észak-Karolinában él, így az elmúlt hetekben tomboló Florence hurrikán és az azt követő áradások során számos szokatlan dolgot tapasztalt a környéken, de erre nem volt felkészülve. Hamar kiderült, hogy a malac nagyon barátságos, és segítségre van szüksége: a bőre megégett, a tüdeje pedig tele volt vízzel.

Fotó: Ziggy’s Refuge Farm Sanctuary/Facebook

Mint kiderült, az állat egy nagyüzemi malacfarmról menekült meg. Itt az állatokat apró ketrecekben tartják, sohasem látják a napfényt, hat hónapos korukban pedig levágják őket. Amikor azonban a farmot elárasztotta a víz, több állat is kiszabadult, és úszni kezdtek, hogy mentsék a bőrüket. A legtöbb malac elpusztult, mivel nem voltak hozzászokva az ilyen terheléshez. Ez a malac azonban nagyon szerencsés volt.

Walls Flónak nevezte el a malacot, és azonnal gondozni kezdte. Befogadta a kertbe, ételt és vizet adott neki, majd bekente a bőrét sárral, hogy enyhítse a fájdalmait. 

Hamarosan elkezdett otthont keresni a malacnak. Mivel nem akarta, hogy levágják, felvette a kapcsolatot egy állatmenhellyel, akik vállalták, hogy befogadják Flót. Walls a rengeteg útlezárás miatt végül saját maga vitte el a malacot a menhelyre, ahol az állat azóta boldogan él.

Fotó: Ziggy’s Refuge Farm Sanctuary/Facebook

(The Dodo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top