Szabadidő

Egyszarvú rénszarvas az internet új sztárja – fotó

Éppen a homloka közepén növeszti az agancsát, és mindenki megőrül érte.

Valóságos hírességé vált Norvégiában egy „egyszarvú” rénszarvas, akinek egy ártalmatlan rendellenesség miatt az mitikus unikornishoz hasonlóan egy egyenes szarv nőtt a homloka közepére. A különleges állatot egy norvég gazda, Maret Elle Varsi fedezte fel. Elmondása szerint éppen rutinellenőrzést tartott a szarvascsordánál, amikor szinte szó szerint szemet szúrt neki az állat – írja a Sputnik.

Soha életemben nem láttam még olyan rénszarvast, amelyiknek a homloka közepén nőtt volna a szarva. És az apám sem, aki szintén rénszarvasokkal dolgozott egész életében

– nyilatkozta.

Maret Elle Varsi/Facebook

A különleges állatra a tudományos világ is felfigyelt. Torkild Tveraa természettudós szerint az állat olyan, mintha egy Disney-meséből érkezett volna. Egyébként sem ő, sem más, rénszarvasokkal foglalkozó szakemberek nem találkoztak még hasonló esettel. A Facebook norvégiai szeglete eközben érthető módon megőrül a kis unikornisért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top