Szabadidő

Jó fej madár mentette meg a gyorshajtót a büntetéstől

Óriási szerencséje volt egy autósnak, aki valószínűleg komoly büntetésre számíthatott volna, egy szárnyasnak köszönhetően azonban megúszta az esetet.

Az alábbi fotó önmagáért beszél. Az autósnak valószínűleg fogalma sem volt róla, hogy egy sebességmérő kamerák által megfigyelt úton száguldozik, mint ahogy vélhetően az sem tűnt fel neki, hogy a képen látható madár – talán egy sirály, esetleg egy különleges fehér galamb – éppen a megfelelő pillanatban repült el a kamera előtt.

A madárnak annyira tökéletes az időzítése, hogy ha csak egy másodperccel később jár arra vagy épp más ritmusban verdes a szárnyaival, az autó vezetője biztosan lebukott volna. Így azonban utólag megköszönheti az állatnak, hogy megmentette a bírságtól. A fotót egyébként Huey Morgan, a Fun Lovin’ Criminals énekese posztolta Twitter-csatornáján, igaz, arról nem írt, hogy készült-e esetleg az esetről olyan kép, amelyen látható a rendszám, mindenesetre azt feltételezzük, hogy ha az autó és a madár is folyamatosan mozgásban volt, a következő képkockán a madár teste mindent eltakarhatott a kamera elől, mire pedig eltűnt az objektív elől, addigra már az autós is hetedhét határon túl volt.

Mi, az NLCafénál elítéljük a közlekedési szabályok be nem tartását, ezért olvasóink szíves figyelmébe ajánljuk vezetéstechnikai témában íródott cikkeinket és a szintén a biztonságos vezetéssel kapcsolatos videóinkat. Kérünk mindenkit, hogy nézze meg ezeket, és ne hajtson gyorsan az utakon – nem csak azért, mert kevés az esély rá, hogy egy hasonló hősies szárnyas éppen a megfelelő időben jár majd a traffipax környékén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top