Szabadidő

Amerika Kapitány védte meg James Bondot

Nem, nem egy új mozis kasszasikerről van szó, hanem arról, hogy az előbbit játszó színész állt ki utóbbi mellett az elmúlt hét egyik legízléstelenebb botrányával kapcsolatban.

Mielőtt Daniel Craig – merthogy James Bond alatt természetesen rá gondoltunk – rajongói megriadnának, kedvencük semmilyen botrányos dolgot nem tett, sőt ő volt az áldozata Piers Morgan brit műsorvezető és önjelölt megmondóember aktuális beszólásának, amikor felkerült róla egy kép az internetre, amelyen babahordóban sétál a gyerekével.

A szociális érzékenység, de ha úgy tetszik a jó ízlés hiányát már többször demonstráló Morgannek ezúttal az szúrta a szemét, hogy szerinte egy babahordós férfi nem elég férfias, ezért ezt feltétlenül tudatni akarta Daniel Craiggel. „007-es, hát már te is?” – ezzel a megjegyzéssel posztolta a fotót Twitteren, hozzátéve egy hashtaget, amely nagyjából annyit jelent, hogy James Bond ezzel kiiratkozott a „férfias” férfiak sorából.

Bár mi is megírtuk, hogy az internet népe ezt nem hagyta annyiban, és babahordós apukák – és velük szimpatizáló nők – tucatjai szóltak vissza Morgannek, nem fukarkodva esetenként akár a nyomdafestéket nem tűrő megjegyzésekkel sem, amelyeket a brit tévésnek címeztek.

Piers Morgan korábban már azt is kijelentette, hogy a feminizmus halott… (Fotó: Getty Images)

Ezúttal azonban nem kisebb kaliberű sztár állt ki Daniel Craig mellett, mint a Marvel-filmekben Amerika Kapitányt alakító Chris Evans, aki ráadásul a rá jellemző visszafogott, de határozott stílusban oktatta ki Piers Morgant.

„Nagyon bizonytalannak kell valakinek lennie a saját férfiasságában, hogy azzal foglalkozzon, egy másik férfi hogyan hordozza a gyerekét – írta Evans Morgan tweetjére reagálva. – Minden férfi, aki azzal foglalkozik, hogy megpróbálja mennyiségileg meghatározni a férfiasságot, legbelül valójában retteg.”

Ezt magunk sem mondhattuk volna szebben, ezért innen is szeretnénk küldeni Chris Evansnak egy hatalmas pacsit, főleg, hogy már nem először posztolt hasonlóan magvas gondolatokat a Twitter-oldalára.

Piers Morgannek nem üzennénk semmit, neki valószínűleg így is van elég baja (önmagával).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top