Szabadidő

Ryanair: újabb botrány, még több elégedetlen, dühös utas

November 1-jétől elvileg plusz pénzt kér a fapados légitársaság azoktól, akik kézipoggyászuk mellett a bőröndjüket is fel szeretnék vinni a repülőre. Az utasok hangot adtak felháborodásuknak!

Mint ahogy már arról beszámoltunk, november 1-jétől új poggyászszabály lépett életbe a Ryanairnél. Ennek lényege, hogy mostantól csak egy kézipoggyászt lehet ingyen felvinni a fapados légitársaság gépeire, aminek mérete nem haladhatja meg a 40 x 20 x 25 centimétert. Aki nagyobb bőröndöt akar magával vinni a fedélzetre, annak fizetnie kell 25 fontot (körülbelül 9200 forintot).

 
Aki nem vásárolt elsőbbségi beszállást, mégis szeretne egy nagyobb, 10 kilós kézipoggyászt felvinni az a jegyfoglaláskor ezt megteheti körülbelül 3 ezer forintért.

Aki pedig megvásárolja az elsőbbségi beszállást, két darab kézipoggyászt vihet fel a fedélzetre: egy nagyméretű és egy kisméretű 40 x 20 x 25 cm-es bőröndöt.

Minderre mi az utasok reakciója? Azt nem rejtették véka alá a közösségi oldalaikon:

 

 

(Fotók twitter, daily mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top