Szabadidő

J. K. Rowling 24 ezer fontra perelte egykori asszisztensét, aki elvásárolta a pénzét

A Harry Potter-sorozat szerzője szerint volt asszisztense többek között méregdrágán vett macskát az ő pénzéből, valamint jó pár Harry Potter-es játékot is ellopott.

24 ezer fontra, vagyis közel kilencmillió forintra perelte J. K. Rowling Amanda Donaldsont, aki 2014 és 2017 között a személyi asszisztenseként dolgozott. Rowling azt állítja, Donaldson rendszeresen sikkasztott a pénzből, amit Rowling különféle okokból rábízott, a jogosulatlanul elköltött összeg pedig 24 ezer fontra rúg.

J. K. Rowling egy kitüntetéssel 2017 decemberében (fotó: Andrew Matthews / POOL / AFP)

Az író 2017 februárjában kezdett gyanakodni, hogy Donaldson sikkaszt tőle. Szerinte egykori asszisztense egyebek mellett nem tud elszámolni 3629 fontnyi kozmetikusi számlával és 1636 fontos Starbucks-költéssel. Donaldson ráadásul számos Harry Potter-es játékhoz fért hozzá, amelyek közül ellophatott egy 470 fontos Roxfort Expressz-modellt és egy 2232 fontos Harry Potter Varázslószettet is. A legviccesebb vádpont viszont kétségtelenül az, hogy Donaldson 1200 fontért vett két macskát magának Rowling pénzén.

Amanda Donaldson mindent tagad. Az ügyet még idén tárgyalják. 

(BBC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top